[Home] [Ιστορία] [Wado] [Δημιουργός] [Λεξικό] [Τεχνικές] [VIDEO] [Εξάσκηση] [Εξετάσεις] [Ελλάς] [Links]
.
Δημιουργός
.
Ο δημιουργός και ιδρυτής του Karate-do Wado-ryu Ku "Hironori" Ohtsuka έζησε 90 χρόνια, από τον 1892 έως το 1982. Όσο και αν φαίνεται παράξενο, ο άνθρωπος αυτός ασχολήθηκε με τις παραδοσιακές ιαπωνικές τέχνες ακριβώς 85 χρόνια. Για το λόγο αυτό μπορούμε να πούμε και ότι η ιστορία του wado ξεκινά με τη γέννηση του, την 1η Ιουνίου του 1892.

Το wado δεν τελειώνει ποτέ γιατί είναι τρόπος ζωής. Ο αθλητής - δάσκαλος που έχει πιστέψει ότι τα γνωρίζει όλα για το wado δεν είναι πλέον αθλητής ή δάσκαλος της τέχνης. Γι' αυτό ο δημιουργός του δεν το εγκατέλειψε ποτέ.

Ο Ku "Hironori" Ohtsuka δεν δημιούργησε απλά μία Πολεμική Τέχνη. Δημιούργησε ένα άθλημα πνευματικής αυτογνωσίας και σωματικής αυτοβελτίωσης. Οι αρχές, οι έννοιες και η φιλοσοφία του wado βασίζονται επάνω στις ανθρώπινες αξίες και τις αρχαίες ιαπωνικές παραδόσεις.

Οι οικογένεια, το κοινωνικό περιβάλλον και οι δάσκαλοι του Ku Ohtsuka είναι οι βασικοί παράγοντες της διαμόρφωσης του χαρακτήρα του, που αδιαμφισβήτητα έχει περάσει μέσα στη φιλοσοφία και τις τεχνικές του Karate-do Wado-ryu.

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο