[Home] [Ιστορία] [Wado] [Δημιουργός] [Λεξικό] [Τεχνικές] [VIDEO] [Εξάσκηση] [Εξετάσεις] [Ελλάς] [Links]
.
Βιογραφία
.
Από την ηλικία των 5 ετών (1897) ο Ku Ohtsuka ξεκίνησε την ενασχόληση και εκπαίδευση στις Αρχαίες Ιαπωνικές Πολεμικές Τέχνες (Nihon Koryu Bujutsu) και ιδιαίτερα με τις τέχνες Jujutsu, Aikijutsu και Kenjutsu.

Μετά τα 30 του χρόνια γνώρισε στο Τόκυο τους δασκάλους της νήσου Okinawa Gichin Funakoshi, Choki Motobu και Kenwa Mabuni και άρχισε εκπαίδευση στο Tode (αργότερα Karate-jutsu). Επίσης γνώρισε τον ιάπωνα δάσκαλο Yasuhiro Konishi, που δίδασκε στο πανεπιστήμιο Keio τις τέχνες Kenjutsu και Jujutsu.

Στην ηλικία των 36 ετών αποφασίζει να δημιουργήσει το ιαπωνικό Karate-do, δηλαδή να συγχωνεύσει τις παλαιστικές αρχαίες ιαπωνικές πολεμικές τέχνες με τις πυγμαχικές οκιναβικές. Έτσι δημιούργησε μία νέα μεθόδου που την ονόμασε Shinshu Wado-ryu Karate-jutsu, που σημαίνει "Η αληθινή αυτογνωσία (επιτυγχάνεται) με τη μέθοδο (βάδισης) του δρόμου της ειρήνης και της αρμονίας (μέσω) της τέχνης του άδειου χεριού".

Το 1939 κατέθεσε και κατοχύρωσε τις Τεχνικές Προδιαγραφές της δημιουργίας του, στην Ανώτατη Ιαπωνική Ομοσπονδία Πολεμικών Τεχνών (Dai Nippon Butoku Kai), που έχει έδρα το Kyoto. Αμέσως μετά άρχισε τη διδασκαλία και την προώθηση του νέου αθλήματος ιδρύοντας το 1948 την ομοσπονδία Zen Nihon Karatedo Renmei Wadokai.

Το 1980 παραιτήθηκε από την ομοσπονδία Wadokai και λίγους μήνες αργότερα, στις αρχές του 1981, ίδρυσε την ομοσπονδία Karate-do Wado-ryu Renmei, με σκοπό να παραδόσει τα δικαιώματα της τέχνης στο γυιό του Jiro Ohtsuka.

Στις 29 Ιανουαρίου 1982 ο Ku "Hironori" Ohtsuka πέθανε αφήνοντας πίσω του ένα μεγάλο έργο. Μετά το θάνατο του δημιουργήθηκαν κι άλλα ρεύματα wado σ' όλο το κόσμο.
.

ΠΑΤΗΣΤΕ ΕΔΩ
Για την πλήρη βιογραφία του Ku "Hironori" Ohtsuka
και την ιστορία της δημιουργίας του Karate-do wado-ryu.

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο